menu search recent posts
Facebook

 

Nyt på bloggen: Bogbidder med tilhørende opskrift.

Flere har kommenteret beskrivelserne af mad og madlavning i Damen i den grønne dragt. En del har også efterspurgt opskrifter.

Nu har jeg taget konsekvensen og vil lave en række bogbidder fra Damen i den grønne dragt, hvor du får min opskrift på den ret, der har inspireret til bogbidden.

Vi starter ud med den ret, der nok har størst affektionsværdi for mig. Det har den, fordi en nær ven lærte mig at lave den for mange år siden. Dog er den en gryderet og ikke en suppe og ikke helt så fornem, som butlerens, hvor alt er lavet af friske råvarer – butleren har sin egen måde at gå til tingene på, når det kommer til husholdning. Men denne opskrift smager også skønt!

Men først bogbid:

 

Gullasch

Om det skal være suppe eller en gryderet kan reguleres ved at tilsætte bouillon samt kartoffel og lade koge længere.

400-500 g kalveinderlår eller okseklump i små stykker

2 medium store løg, finthakkede

2 små chilier, finthakkede

2-3 fed hvidløg, finthakkede

2 dåser økologiske, hakkede tomater

2-3 spsk olivenolie eller smør

1 medium stor gulerod, finthakket

2 røde peberfrugter, hakkede

Salt, peber, rosenpaprika, oregano, rødvin

Evt. kartoffel, to stk. i tern.

 

Løgene svitses i gryden.

Tages derefter op og kødet svitses alene i et par minutter, til det er brunet.

De svitsede løg kommes igen i gryden til kødet og chili, hvidløg, gulerod og peberfrugt tilsættes samt kartoffel ved suppeversionen.

Lad simre i nogle minutter ved høj varme og tilsæt derefter tomat.

Til sidst kommes gulerod og peberfrugt i og retten smages til med salt, peber, paprika, oregano og rødvin, inden den koger færdig i nogle minutter.

Ved suppeversion tilsættes mindst 1/2 liter oksebouillon, samt ekstra krydderier, og simrer til kartoflerne er møre.

Kan serveres med kartoffelmos, pasta eller ris. Eller som suppeversion med lækkert brød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *