menu search recent posts

Gratis fra skrivetid.dk

ipadblomsternestår

ipadskyggen

billed af Ib - Kopi

  • “Mulighedernes eventyr” – jeg har delt et lille eventyr på bloggen.
  • Læser du digte? Hver mandag poster jeg et af mine digte på Facebook og Instagram

 

Smagsprøver på udgivelser

“Damen i den grønne dragt – smagsprøve” – få de tre første kapitler af Damen i den grønne dragt gratis som e-bog her.

Scroll ned for smagsprøve på “Elinors efterår”

 

Tilmeld dig Skrivetids nyhedsbrev

* indicates required
 

 

ipadelinorsefterårUddrag af Elinors efterår, novelle, udgivet 20. maj 2014 via saxo.com:

” … Efter morgenmaden skubber Elinor bakken med service over på den anden halvdel af det lille, kvadratiske bord. Hun tager kortspillet og vil lægge en kabale. Det går op for hende, at hun ikke husker reglerne. Med et tyndt suk tager hun i stedet det ugeblad, der ligger på rollatoren.

Tiden går og Elinor kan ikke rigtigt holde styr på den. Hun ved ikke, om det er længe siden, hun spiste morgenmad eller blot et kort øjeblik. Hun kan ikke huske, om hun har læst i sit blad og i givet fald hvad. Måske har hun bare siddet og funderet?

Hvorom alting er, så vågner hun pludselig til bevidsthed, da hun ser en skikkelse snige sig forbi på svalegangen ud for hendes vindue. Hun er sikker på det. Men det er besynderligt!

Elinors lejlighed på femte og øverste sal er den sidste på svalegangen. Det mener hun bestemt, den er. Der er ikke noget efter hendes lejlighed. Ikke noget at komme efter. Folk går aldrig forbi dér. Elinor har aldrig noget at kigge ud på. Elinor mærker, at hendes krop er stivnet og blikket, der er spærret op, viger ikke fra vinduet. Skikkelsen kommer ikke tilbage. Det er også forbløffende.

Elinor tænker på døren. Kitlen låste da efter sig, ikke sandt? Hun tror det. Noget dæmrer i hende. Skete det med skikkelsen ikke også i går? Eller en anden dag? Hun har oplevet det før, har hun ikke? Uvisheden snor sig om hendes hjerte som en slange.

Med rystende hånd griber hun en kuglepen og kalenderen. Sikrer sig, at hun ikke kommer til at vende kalenderen rundt, så en anden dag end i dag vender op ad. Hun læser på kalenderen. Det er åbenbart torsdag. Nogen har skrevet ”Banko” ud for klokken halv tre. Resten af siden er blank. Hun kaster et blik på morgenmadsbakken og konkluderer, at det må være formiddag stadig. Hun krammer hårdt om pennen og fører den hen over den blanke side med sitrende bevægelser. Skriver ”person, svalegang” i felterne ud for formiddagstimerne.

Hun tager et par hurtige, overfladiske åndedræt, mens hun grubler. Hun beslutter sig og går om til fredag i kalenderen. Der skriver hun ”Observationer: Person? Svalegang?”. Hun sender en indtrængende bøn op til Vor Herre om, at hun i morgen husker at læse i kalenderen. Mindes hvad det drejer sig om … “

Elinors efterår kan købes via saxo.com.