menu search recent posts

Om Anja Duna

  • Havet elsker jeg.
  • Har interesse for energi, flow, følelser og sammenhænge.
  • Elsker vinter og efterår.
  • Udover at skrive finder jeg stor glæde i at medvirke til at løfte andres tekster.
  • Sørger altid for at den bedste bid mad bliver spist som den sidste.
  • Har ikke rigtig en sød tand og er heller ikke den store chokoladespiser. Chips er min last.

 

Find mig på Facebook 

Forfatter: Skrivetid og Anja Duna

Find mig på Instagram

Forfatter: Skrivetid

 

 

Jeg glæder mig til at connecte med dig!

 

Du finder omtale af mit forfattervirke her

Forfatterportræt hos kunstner Gitte Barlev

Forfatterinterview hos birkshoej.com

Interview på Kanal Roskilde om Damen i den grønne dragt og mit forfatterskab.

Forfatterinterview hos pipalukbookswordpress.com

Novellen ’Blomsterne står’ bragt i PTU’s medlemsmagasin Livtag i oktober 2013 (nr. 5 2013) – link til bladet i pdf: http://issuu.com/ksoptu/docs/14380_livtag__5_web/1?e=3183932/5459055

Interview hos TV Nordsjælland 5. juni 2015: http://webtv.tvnordsjaelland.dk/?poditemid=31477&sec=3788

Artikel i Lokalavisen Vanløse 28. juni 2015: http://ftp-lokalavisen-vanlose.dk/arkiv/1284/

 

Uddrag af anmeldelser af Det natten bringer frem

Jeg har haft bogen med på juleferie i Norge, hvor jeg med det samme blev grebet af bogens handling ~ jeg har lige læst den færdig, og kan på det VARMESTE anbefale at læse den, hvis man som jeg, holder af at læse om personlig udvikling og om livets dybere mening 🙂 Jeg skal helt klart læse flere bøger af Anja Duna 🙂

Kunstner Gitte Barlev, link til hendes blog her

 

Bogen har bl.a. et tematisk fokus på nytænkning og coachende tilgang til sit eget liv. Jeg synes faktisk, at det var ganske interessant læsning, omend jeg af natur er meget skeptisk over for det coachende… […]  sikker på, at bogen vil gøre god gavn for mange læsere, der har hang til en reflektion over samspillet mellem hårdt arbejdsliv, moderne tider med pres på velfærdsydelserne og det at få et familieliv til at hænge sammen med et karriereliv.

Forfatter og boganmelder Mads-Peder Winther Søby, link til den fulde anmeldelse her

 

Uddrag af anmeldelser af Damen i den grønne dragt

 

“Frisk sprog og litterær leg i skarp debutroman […] en superflot præstation.”

Littuna.nu

 

“Damen i den Grønne dragt er en fin lille roman, men med et meget vigtigt budskab. Det har taget mig lang tid finde de helt rigtige ord til, at beskrive romanen, da bogen indeholder mange vigtige elementer af den menneskelige tilværelse hos de skæve og svage eksistenser, der kan relateres til vores samtid. […]

Karaktererne i Damen i den Grønne dragt har en psykologsik dybde, der er helt gennemført, og jeg undres ofte, under læsningen, hvor meget det lykkes Duna at få beskrevet i linjerne på romanens få sider. […]

Som genre hører Damen i den Grønne dragt til i socialrealismen under subgenreformen kollektivroman. Damen i den Grønne dragt er en realistisk og samfundsrelevant, men også humoristisk roman, hvor jeg nysgerrigt følger karakterernes udvikling fra at være skæve og svage eksistenser til almene samfundsborger med et nyt liv, som de til sidst kommer til at holde meget af. Denne roman er den første inden for genren, der i den grad har fanget mig. […]

crossingjourneys.wordpress.com

 

“Damen i den grønne dragt er svær at rubricere. Den har en underfundig humor, som jeg godt kan lide. Det er altså ikke latteranfald med tårer i øjnene, man får serveret, men det stille underfundige smil på læben… Bogen har nogle gode hverdagsfilosofiske betragtninger imellem linjerne, omkring det at være menneske, at være tilstede og at være i livet – hele livet, og ikke bare dele af det… […] ”

empey.dk

 

“Forfatteren formår, med få, men rammende beskrivelser, at tegne et meget klart billede af hvilke typer disse mennesker er, så tydeligt at man næsten kan se dem for sig. Som læser får vi et godt indblik i deres tanker, følelser og bevæggrunde og det medfører at vi tydeligt kan sætte os ind hvordan de har det. […]

Det er en fin fortælling om at finde både en balance og en mening med tilværelsen som man kan være tjent med. Skrivestilen er interessant – vi lærer fx aldrig damen i den grønne dragts rigtige navn. Selv om den godt kan være kritisk, er det med en komisk undertone der tydeligt skinner igennem. […] ”

forestillingomparadis.blogspot.dk

 

Læserne om Damen i den grønne dragt

“Virkelig underholdende bog. Jeg lå til tider flad af grin.”

“En både anderledes og dejlig historie. Jeg nød at læse den.”

“Sikke en fin historie!”

“Den har været svær at lægge fra mig. Vitterligt et fint, sjovt og til tider ret genkendeligt univers.”

“Kan anbefale den!”

“Jeg startede med din bog og læste den færdig i går – en rigtig skøn historie.”

 

Uddrag af anmeldelser af noveller

Om Elinors efterår: “Nu mere jeg tænker over handlingen, nu mere elsker jeg denne bog. Hold da helt op, hvor er den altså skønt og sikke en stædig gammel kone (ment på den bedst tænkelig måde – hun er så sej).”

Om Knuste knogler: ” […] Jeg elsker at jeg tror jeg ved hvordan denne bog ender, men på ingen måde havde gættet rigtigt. Et vigtigt budskab kom frem fra bogens indre […] ”

pipalukbooks.wordpress.com

 

Om Solsortens Kald: “Det var finurlig og hyggelig læsning, som klart kan anbefales.”

Om Sverige: ” […] Novellen er spændende og fangede mig godt og grundigt undervejs […] Jeg blev positivt overrasket, da jeg egentlig tidligere lidt havde afskrevet noveller, men jeg kunne godt finde på at give flere noveller som denne en chance i fremtiden, for det var en ganske fin oplevelse at læse ’Sverige’.”

readingraindrops.blogspot.dk

 

”… en indlevelsesevne, der er helt unik […] en sand fornøjelse at læse novellerne, og jeg anbefaler dem varmt til alle … ”

anmeldt-bog.blogspot.dk

 

” […] Alt i alt er “Elinors Efterår” en lille livsbekræftende og opløftende novelle, som efterlader én med et smil på læberne og en tro på at man kan gøre præcis hvad man vil, hvis bare man vil det nok.”

eibes bogblog

 

” … Man bliver således sat i en dementes sted, og man kan få anelser fra Lisa Genovas debutroman ”Still Alice” fra 2007 – hvilket skal ses som et utroligt plus i denne anmelders bog … ”

metrord.dk

 

” … fælles for novellerne er det, at de er skrevet i et godt og ofte meget billedrigt sprog. Det er forholdsvis let at leve sig ind i de korte fortællinger … ”

trudis bogblog

 

” […] Der er så afgjort mange grunde til at købe Duna små, fine noveller. […]”

samt excitedreading.

 

God læse- og levelyst

Anja Duna