menu search recent posts

Bruger du såkaldt positiv tænkning og affirmationer?
I så fald kender du sikkert de dage, hvor du ikke kan få forbindelse fra tanken til følelserne. Måske skaber det endda modstand og aktiverer en følelse af, at du netop ikke har det, som du prøver at bekræfte.
Det er helt normalt og lige så vigtig en del af processen som de dage, hvor det bare kører.
Det er bedre at lade være med at bruge positive formuleringer end at bruge dem på en hul måde, hvor du nærmest forsøger at tvinge positivitet ind i dig selv. Ægte – og virkningsfuld – positivitet opstår kun, hvor der er plads og rummelighed.
Jeg har dog en metode, som jeg kan bruge, når de almindelige affirmationer ikke er sagen.
I stedet for at foregive at tro på dem og mærke dem træder jeg et enkelt trin ned og vælger en anden formulering.
Hvor jeg normalt ville sige “jeg finder altid de bedste løsninger” eller “min krop er sund og smuk som den er” kan jeg sige “jeg vælger at have tillid til, at jeg altid finder de bedste løsninger” og “jeg vælger at have tillid til, at min krop er sund og smuk som den er”.

At undlade en påstand, jeg ikke kan stå inde for, og i stedet fokusere på, at jeg tager et valg om tillid, er opløftende og skaber styrke. Jeg brugte netop metoden i dag, og det mindede mig om, hvor powerfuld tillid er. Det er den sundeste jord at få noget til at vokse i.

Smag på de forskellige måder at formulere din “selvsnak”.
Hvordan føles de for dig?
Smid gerne en kommentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.