Den tredje typiske arbejdsdag i Forfatterland

Dagens dont:

 • Ringet til boghandler, som har bestilt bogen, om en ændring i fht. det, der oplyses på Bogportalen. Venligt menneske i den anden ende af røret og heldigvis ingen problemer med ændringen.
 • Ringet til Forlagonline ang. rettelser i min forlagsprofil og spørgsmål til udregningen af boghandlerrabat – fik venlig og hjælpsom betjening
 • Studeret min profil hos ForlagOnline, forsøgt at gennemskue hvordan den ser ud i modtagernes øjne. Forsøgt at spotte eventuelle andre fejl eller handelsvilkår, der kunne gøres mere favorable/realistiske. Fandt intet. Hvorfor ser “man” det altid først, når der sker et eller andet? Er som forfatter god til at spinde scenarier, men åbenbart ikke scenarier, der er knyttet til virkelighedens administrative fakta …
 • Lavet faktura, pakket forsendelse og sendt (lang kø om formiddagen i postbutikken? Det må være sommerferietiden, der gør det)
 • Givet feedback på spændende, vigtige og svære spørgsmål fra kollega, der befinder sig i absolut sidste fase af bogredigering inden korrektur og udgivelse. Lærerigt og sjovt!
 • Givet feedback til behandlerkollega. Prøver at huske at fortælle folk, både private og professionelle, når jeg er glad og tilfreds med den behandling, jeg har fået. Får det ikke altid gjort, men dog ofte. Mindes tit dengang, jeg skrev en mail til Gentofte Hospitals allergiafdeling og roste dem for den behandling og modtagelse jeg fik i forbindelse med udredning for astma. Fik meget glad mail retur. Tænker, at de positive tilbagemeldinger desværre ofte fylder ret lidt i forhold til de utilfredse sådanne steder som hospitaler. Ikke fordi de positive ikke er der, men fordi de negative ofte forekommer mere presserende at få afleveret … og så glemmer man måske lidt at sætte en afsender på de positive tilbagemeldinger? Tsk, tsk, “man”, huske det nu!
 • Tænkt, som andre gange, at jeg burde redigere dette indlæg for at ændre “man” til noget mere vedkommende, f.eks. “du”, “jeg” eller “vi”. Det har man lært, at man bør. Man synes bare ikke, at det giver så meget mening i dette tilfælde og nogle gange ville det dræbe et blogindlæg, hvis man skulle vente med at poste til det var gennembanket indtil det var helt mørt. Så man beslutter sig for at leve med det og håber, at læseren også kan det 🙂
 • Grublet over, om man – JEG – kan udskifte mine smileys her på bloggen? Jeg bryder mig ikke om den måde, det vises, når smileyen smiler med et blink i øjet. Tanke: Som forfatter burde jeg måske helt undlade smileys? Burde sige alt med ord? Tough job these days …
 • Vigtig opgave! Har ajourført min lagerliste og liste over kommissionsaftaler. Opdagede, hvorfor det er godt at gøre ofte og løbende … de er nogle svære fyre at holde styr på, bøgerne, når først de er reduceret til tal og helst skal stemme med det antal bøger, jeg har fået trykt!
 • Redigere roman nr. 2 – elsker den fase, hvor romanen er kommet tilstrækkeligt på afstand til, at man kan tage den frem (endnu en gang) for at nørkle med sproget, så det står endnu skarpere.
 • Dele bid af Damen i den grønne dragt på facebookprofil. Sammenblande privatliv og arbejdsliv på det groveste.
 • Poste blogindlæg. Det er ikke nok at skrive det i en kladde.
 • Dele det på facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.