En knasende sprød premiere

Yahoo! Havde jeg forventet, at jeg ville skrive – og føle. Men i stedet er jeg så overloaded, at dagen er gået i en døs, og jeg nu sidder tilbagelænet med en kop te, mens jeg forsøger at genfinde forankringen til den virkelige verden.

Hvad er der sket?

Jeg har udgivet min første e-novelle!

(Ah, jo, nu hvor jeg skriver det, kan jeg alligevel godt mærke et lille sus af begejstring i maven).

Det har trukket ud med at få den første novelle omdannet til en e-bog, ikke mindst med en forside i det rette format og med  en korrekt opsætning af teksten. Nu ser det ud til, at det er lykkedes. I går kunne jeg trykke på ”udgiv” knappen på min Saxo Publish profil – og vupti, så var ”Elinors efterår” trådt ind i udgivelsernes verden.

Grunden til, at det har taget tid, har egentlig ikke været mange timers slid med at få det til at fungere. Men snarere få timers slid hist og pist – og derimellem længere perioder med berøringsangst.  Indtil jeg pludselig i går blev så utålmodig, at jeg tog tyren ved hornene og blev ved og ved og ved for til sidst at finde ud af, hvordan det lige er, man omdanner en illustration til et brugbart e-bogsformat. Og hvor i alverden det lille ©-tegn ”bor” i computerverdenen. For ikke at tale om, hvad der skal med i en e-bog og hvad der ikke skal, samt præcis hvordan notepadfilen skal se ud, for at det også gør sig godt som e-bog… Bagende i eftermiddagssolen og med sammenknebne øjne fandt alle brikkerne endelig deres plads.

Det er jo som at snuse til et fremmedsprog. Jeg har talt skønlitteraturens sprog fra barnsben, men har aldrig før forsøgt mig ud i layoutsk og fotoredigeringsk. Som egentlig er ganske spændende sprog, når først man har lært et begynderordforråd. Jeg er glad for, at jeg har lavet den ”helt selv” og ville ikke være erfaringerne foruden.

Rundt omkring på nettet og fra mit forfatternetværk har jeg fundet god hjælp og inspiration. Uundværlig! Ellers var jeg aldrig kommet igennem processen på egen hånd.

Den viden vil jeg beskrive i et eller flere blogindlæg inden for den kommende tid (så kan jeg også selv hente den frem igen, hvis den en overgang ligger og bliver støvet på øverste etage 😉 ).

Men i dag – i dag vil jeg bare lade ordene juble om de følelser, jeg egentlig er for træt og overvældet til at mærke: Yes! Jeg gjorde det, og endelig kan nogle af mine noveller komme ud til læserne. Der er allerede flere, der har benyttet sig af chancen for at købe sig en læseoplevelse for mindre en 20 kr. Måske har jeg det, som fuglene må have det, når de har skubbet en unge ud af reden og glæder sig over at se den flyve?

Nu skal jeg lade oplevelsen bundfælde sig lidt. Men der kan vist ikke gå mange dage, før jeg får gjort endnu et par ebogsnoveller flyveklare. Om ikke før kommer i al fald en ægte heksenovelle til Sankt Hans…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.