Ferie er den vigtigste del af arbejdslivet

Hvordan er dine ferier? Handler de om at opleve en masse, som du kan fortælle om til venner og kolleger? Er de fyldt med gøremål, som du ikke når i hverdagen – samt familiebesøg og andet? Har du svært ved at geare ned, bliver du let rastløs eller føles det bare off?

Jeg skriver dette i min ferie i august. Men forventer at bringe det i september eller oktober. Som en venlig reminder til mig selv.

Ferie gør underværker. Du kan være effektiv i dit arbejdsliv og skabe gode resultater. Men ferie er det, der fylder dine depoter med handlekraft, inspiration og visioner. Når du er i høj fart, er din hørelse nedsat. Når du holder ferie og sætter farten ned, kan du høre, hvad der kalder på dig. Dit hjertes hvisken, dine behov og hvad der virkelig føles godt og sjovt.

Jeg har holdt ferie siden søndag, det vil sige i seks dage. I går tog jeg toget til Bornholm. Jeg havde dårligt sat mig til rette på mit reserverede sæde, før jeg havde skrevet tre blogindlæg. Plus et mere. Om aftenen dukkede der er par stykker til op. Og i dag to.

Det er emner, der længe har murret i min bevidsthed. Men jeg har ikke tidligere fundet den vinkel, de skulle skrives fra. I går, i en stemning af afslapning og af ikke at skulle noget som helst andet end det, jeg selv vælger, kom de af sig selv.

Sådan er det.

Når vi giver plads.

Plads til os selv. Og dermed måske – måske ikke – plads til uventede indsatser. Det vigtigste er, at du holder dit sind åbent for, at din ferie kun skal handle om at have det rart og slappe af.

Hvis du er vant til at holde ferier som føles hæsblæsende, skulle du prøve at sætte bare en time om dagen af, som er absolut fri for planer. Når timen starter kan du gøre præcis, hvad du ønsker. Og hvis du ikke lige ved, hvad du har lyst til – så lad være med at gøre noget overhovedet.

God ferie/fritid/weekend 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.