Hjælp til forsider/omslag

 

Tja, man skal jo egentlig bare kigge sig lidt omkring, blandt andet inde på saxo.com. Så finder man det.

Men for mig har det altså taget noget tid – tid som jeg sikker har brugt på at skrive nyt og fifle med det allerede skrevne, så pyt 🙂

Det nyeste fund er picmonkey, hvor du gratis (for de fleste funktioners vedkommende) og ret nemt kan redigere billeder. Her kan du forvandle dit ordinære familiefestfoto til et mystisk udseende set-up af en samling mennesker og uhyggelig stemning og en titel der er skrevet så dine læsere bare MÅ have fat i den bog. Eller noget i den stil.

I hvert fald er der masser af værktøjer til at tilskære, sløre, fade, sætte små ikoner ind, retouchere. Og videre i den dur.

Jeg øver mig stadig. Opdaterer løbende nye forsider til mine e-noveller. De foreløbige kan ses her:

Elinors efterår

Blomsterne står

Kærlighed og kørestol

 

Nej, de er langt fra perfekte – endnu. Det er en proces, hvor jeg også skal lære at tænke i blikfang og billedligt udtryk i højere grad end jeg har været vant til. Men de er da stadig langt bedre end de ensfarvede forsider, jeg havde før.

Det bedste af det hele er, at de giver håb og gør arbejdet sjovt. Fremover vil det være nemmere selv at designe forsider til mine e-noveller og nøjes med at trække på andres hjælp til mine romaner (som jeg får p.t. i forbindelse med klargørelse af første roman til udgivelse og er dybt taknemmelig for). Og samtidig får jeg større indblik i de mange arbejdsprocesser omkring skabelsen af en bog.

Hvis du kender andre gode redigeringsprogrammer, hører jeg hjertens gerne om det i en kommentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.