Planlægning, tid og selvkærlighed

 

Jubi! I dag har jeg nået de opgaver, jeg havde sat mig for!

Hvad med dig?

Er du planlægningspessimist, -realist eller -optimist?

Jeg er helt klart planlægningsoptimist. Sådan en, der tror, at jeg kan nå omkring ti gange så meget på en dag, end jeg i virkeligheden kan. Det er også derfor, at jeg har været nødt til at finde på metoder til at huske at markere at jeg faktisk har nået nogle opgaver i løbet af min arbejdsdag. Dem kan du læse om her.

I dag lykkedes det mig altså at nå dagens opgaver inden fyraften. Det skete udelukkende, fordi jeg havde planlagt langt færre opgaver, end jeg ville mene, jeg kunne nå.

Det er en skøn følelse at nå sine mål, sine punkter på to-do-listen. Det giver en oplevelse af fremdrift og succes.

Og det er i virkeligheden meget mere selvkærligt – og dermed også energigivende og produktivt – at give sig selv tid.

Tid i sin planlægning til at nå de planlagte punkter. Tid mellem opgaverne til at trække vejret, nyde at opgaven er klaret og lige tænke over, om den nu også er helt fuldført. Tid til at skrive ned, hvad der mangler at blive gjort. Tid til at planlægge hvornår det der mangler skal gøres. Tid til at omstille sig fra den ene opgave til den anden – eller fra den ene klient til den anden.

Tid. Tid. Tid.

Dét vil jeg fejre i dag. Så den står på dobbelt fejring: Først den sædvanlige fejring af en produktiv arbejdsdag. Derpå en ekstraordinær fejring af min selvkærlige tilgang.

 

2 thoughts on “Planlægning, tid og selvkærlighed”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.