Spå din egen fremtid

Jeg har en dårlig vane med at læse horoskoper. I morges kom jeg til det igen. Jeg googlede mig frem til mit årshoroskop. Det skulle jeg aldrig have gjort. Ifølge det starter mit år med modstand og begrænsninger og fortsætter med mere modstand og begrænsninger. Og ”ved slutningen af året vil du se, at det har været et usædvanligt begivenhedsrigt år”. Jo tak. Men rigt på hvilke begivenheder? Modstand og begrænsninger?

Mage til frækhed. Det gad jeg ikke finde mig i. I stedet kastede jeg mig ud i at skrive mit eget horoskop. Her er et uddrag:

Horoskop for stjernetegnet Den Kreative

Året 2014 bringer dig en overflod af glæde, lethed og fornøjelige oplevelser. Du vil opleve stor medgang og vil kunne høste frugterne af dit hårde arbejde i de forgangne år. Selv når det ikke føles succesfuldt, vil du senere opdage, at det, der hændte, bragte dig videre på bedste vis, og du blev klogere og gladere. Ved slutningen af året vil du se, at de mange lykkelige og spændende begivenheder har bragt dig derhen, hvor det var meningen. Du kan derfor roligt træde dine første skridt i det nye år i forventningsfuld åbenhed og tillid til, at hvad der end hænder dig, så kan det bruges til noget godt.

Allerede i januar starter eventyret. Med svimlende hastighed går du ind i en periode fuld af døre, der åbner sig på vid gab – og endnu andre døre, du selv føler dig frem til i vintermørket. Alle døre fører til næste destination, så du kan vælge præcis dem, du ønsker.

Sådan.

Jeg kan kun anbefale dig at spå din egen fremtid. Hvem kan gøre det bedre end du?

Det kan ikke garanteres, at der findes en direkte forbindelse mellem det, du forestiller dig og virkeligheden. Men ét er sikkert: En positiv forventning giver langt mere energi og handlekraft. Og så føles livet bare fornøjeligere, når du dasker omkring indhyllet i forventningens glæde, end når du forsøger at svømme dig igennem det store hav af sorger, der kan tages på forskud.

Nu jeg var i gang, lavede jeg også lige min egen vejrudsigt:

Lokaludsigt for himmelrummet over Anja fra 21. januar 2014 til 31. december 2014:

Varsling om medvind på alle cykelstier, karrierespor og kærlighedsveje. Året rundt. Selv når det føles som storm, er det faktisk medvind af en eller anden art – måske cummulus.

Hvor dejligt ville dit horoskop blive, hvis du selv skulle digte, male, synge eller sy det?

Og er din vejrudsigt værd at lytte til?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.