Tid, intuition og selvkærlighed

 

For nogen tid siden gav jeg en behandling til en kvinde, som havde brug for at stresse af. Hun følte sig blandt andet presset over, at hun havde lært at følge sin intuition. Det skabte en følelse i hende af, at hun hele tiden skulle foretage ændringer i sin tilværelse for at være ajour med sine intuitive fornemmelser.

Vi fik en snak om, hvor vigtigt det er at lytte sin intuition, sin mavefornemmelse og følge den. Og hvor vigtigt det i lige så høj grad er, at give sig selv tid til at lade erkendelserne lande og forberede sig på eventuelle skift. Hvor vigtigt det er, at lade beslutningerne modnes. Også selvom man allerede ved, hvad beslutningen skal være.

Jeg oplever det både hos mig selv men også blandt mange af mine venner og bekendte: Vi føler, at alt skal ske nu og her. Hvis der kommer en besked, skal den besvares med det samme. Hvis der er tid til overs skal den fluks bruges på noget. Og hvis vi mærker, at noget ikke længere er rigtigt for os, så skal vi væk fra det med det samme.

Det er også godt at følge sine fornemmelser. At bringe sig væk fra det, der ikke er rigtigt. Det er selvkærligt at følge sin intuition. Men intuition er ikke det samme som impulsivitet.

Lige så selvkærligt er det derfor at give sig selv tid til at lade fornemmelserne lande. Tid til at reflektere lidt over dem og hvad der er på spil. Tid til i tankerne at lege med forskellige løsningsmuligheder, før vi beslutter os for den endelige. Tid til bare at være i fornemmelsernes regi.

Hvis vi ikke gør det, kan vi meget hurtigt handle os igennem tilværelse uden at opnå glæden ved, hvad det gør ved os at handle, at leve.

One thought on “Tid, intuition og selvkærlighed”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.