Undskyld, jeg klatter

Kender du det der med at have flotte planer men en virkelighed, der skrider?

Den sidste lille uge har jeg kigget ind i mit køleskab og er blevet mindet om de der ingredienser til lækre pizzasnegle, som jeg købte, fordi SÅ skulle det nok blive til noget. Pizzasneglene skulle fungere som madpakke, jeg nemt kan hive ud af fryseren samme morgen og medbringe på vagt.

Men.

Bortset fra at jeg ikke har kunnet finde tid til at lave dem, så har jeg faktisk heller ikke plads i fryseren. Et dejligt luksusproblem 🌱 De ting, fryseren er fyldt med, løser bare ikke madpakkesituationen.

Madspild vil jeg gå langt for at undgå. Jeg er vokset op med, at man selvfølgelig spiser resterne. Alligevel har jeg de seneste år fået ekstra fokus på at få brugt alt i stedet for at lade lækkersulten råde. Det er meningsfuldt at bruge med omtanke, hvad kloden giver os, og det er besparende i overraskende grad. Heldigvis elsker jeg jo at blive sat i situationer, hvor jeg må være kreativ og selv finde på en løsning.

Der var æbler – de lækre overflodsbebudere fra min veninde – courgette og fetaost, som helst skulle i spil snart.

Det blev til to forskellige slags ”klatter”:

Originale æbleskiver og klatkager med courgette og fetaost.

Originale æbleskiver

De originale æbleskiver så jeg i et program på DR, hvor Bonderøven udforskede æblernes rolle i dansk historie og kultur. For en æblefan var det et livsbekræftende program.

Æbleskiverne lavede jeg ganske enkelt af æbleringe, der naturligvis var udkernede, og som blev dyppet i pandekagedej, inden de blev stegt på panden. Kan man lide bagte æbler og pandekager, kan jeg kun anbefale at man prøver denne nemme variant af en sød snack. Jeg rørte stødt kardemomme i dejen (kanel ville naturligvis også have været et hit). Desuden havde jeg hverken mælk eller øl i huset, men jeg havde en kakaomælk, jeg gerne ville have brugt. Til gengæld undlod jeg at komme sukker i dejen. Dejen blev mørkere end normalt, men smagen var faktisk nogenlunde som den plejer.

Fetaosteklatter

Fetaostebøfferne bestod såmænd bare af havregryn og revet courgette, æg og salt og peber samt fetaost i tern. Efter første omgang på panden valgte jeg dog at tilsætte majsmel. Klatterne hang nemlig ikke helt ordentligt sammen. Jeg kunne nok også have løst det ved at tilsætte flere havregryn og lade dem opsuge væden fra courgetterne. Men majsmelet var et fejlkøb, som jeg gerne vil have brugt, så her var en kærkommen lejlighed.

Måske spekulerer du på, hvad de ingredienser havde med pizzasnegle at gøre? Courgetten skulle have været i dejen – som bliver utrolig lækker fugtig – og fetaosten bruger jeg som fyld i stedet for almindelig ost, da jeg synes, det giver en mere spændende smag og ligger bedre i maven. Opskriften kommer fra Ud & Se og kan absolut anbefales.

God spise- og levelyst 🌱

Kærligst

Marlena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.